Capri


Een boottocht van Napels naar Capri maken is alsof je op vakantie in je vakantie gaat. De sfeer op het eiland is zo anders dan in de stad. Het is gezellig druk, maar vooral erg relaxed. We slenterden door pastelkleurige straatjes vol planten, zwommen in de heldere blauwe zee en wandelden langs de indrukwekkende kust. Dat leverde natuurlijk heel veel plaatjes op, die ik vandaag met jullie deel. Na iets meer dan een uurtje kwam de boot aan in Marina Grande, dat vol staat met gekleurde gebouwen. We liepen wat over de boulevard, keken naar bootjes en stapten toen in een busje naar de hoofdstad Capri (originieel inderdaad ;). Rammelend en schuddend reed het busje door de nauwe straatjes. Een ander busje passeren gaat vrijwel nooit zonder getoeter en een paar extra krassen in de toch al gedeukte deuren. Alleen al voor de ervaring zou je zo'n busritje moeten maken.
Bijna overal in Capri heb je uitzicht op de blauwe zee, maar wanneer je de Pizzolungo loopt, zie je toch wel de mooiste plekjes. Dit prachtig wandelpad langs de zuid-oostkust van Capri gaat op en neer langs de zee en heeft een schitterend uitzicht op de Faraglioni, een rotspartij die wel honderd meter boven de zee uitsteekt (zie de foto hierboven). Ook kwamen we in een grot terecht, zagen de Arco Naturale (helaas in de steigers) en dronken een ijskoude Fanta in een café dat in de rotsen is gebouwd. Nog steeds vraag ik me af hoe ze de Fanta daar krijgen, op een plek waar je alleen lopend over smalle paadjes kan komen.Plakkerig door de warmte, maar onder de indruk van de prachtige kust, kwamen we weer terug in Capristad. Vanaf daar liepen we naar Marina Piccola, de haven aan de zuidkant van Capri. We hadden gehoord dat daar je daar het best kon zwemmen. En dat hadden meer mensen gehoord. Het was er megadruk. Maar met een beetje moeite vonden we een plekje op de rotsen en konden we heerlijk zwemmen in het koele blauwe water. We doken van hoge rosten, zwommen in een grot en droogden weer op in de avondzon. Terwijl de zon langzaam ondergaat, lopen we terug naar Marina Grande. De boot zal ons pas om acht uur terugbrengen naar Napels en daarom neem ik nog een duik op een strandje naast de haven. De lucht is al wat afgekoeld, waardoor de zee nog warmer lijkt. Ik drijf op mijn rug in het water en sluit mijn ogen. Capri is een paradijsje in de Baai van Napels. Een plek om op vakantie te gaan in je vakantie.

14 reacties:

 1. ah wat een onwijs mooie foto's!
  die kleur van de zee is zo prachtig,
  ik wil er gelijk inspringen :)

  liefs joelle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik snap je helemaal! Als ik de foto's weer zie, zou ik het liefst in het vliegtuig terug springen en weer lekker zwemmen ;)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Het is écht een prachtig eiland! Ik zou er zo graag nog een keer naartoe gaan om de rest van de kust te ontdekken :)

   Verwijderen
 3. Wauw wat een gaaf uitzicht! Zin om er een duik te nemen haha! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prachtig hè! Ik heb ook zin om te zwemmen, zeker met dit warme weer! :)

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Ja, echt heel mooi! Ik krijg ook een beetje heimwee naar Capri als ik naar de foto's kijk hoor :)

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!