Petit fours met koffiecrème en marsepein

Dit is een recept voor een eindeloze vakantiemiddag. Relaxed muziekje op de achtergrond, deur wagenwijd open en een glas ijskoude limonade binnen handbereik. Petit fours maken, dat doe je namelijk niet even. Een perfect vakantierecept dus. Ik ging de uitdaging aan en maakte deze heerlijke petit fours met koffiecrème, amandelschaafsel en marsepein. Loopt het water jou nu ook in de mond? Dan heb je wat leuks te doen voordat het schooljaar weer begint!


Ingrediënten 
voor 9 petit fours

4 eieren                                                   130 gram boter
75 gram (riet)suiker                                 100 gram poedersuiker
1/2 theelepel zout                                    15 gram espressopoeder
100 gram zelfrijzend bakmeel                 1 theelepel kaneel
50 gram amandelschaafsel                     150 gram marsepein

Bereiding
1. Bescuitbeslag. Verwarm de oven voor op 220 graden. Klop ondertussen de eieren in een kom luchtig. Voeg hier langzaam de suiker en het zout aan toe. Klop het mengsel ongeveer 7 minuten tot er luchtig eischuim ontstaat. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en schep het er rustig doorheen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag erover. Zorg dat je hier later vier vierkanten uit kan snijden. Bak in ongeveer 8 minuten goudbruin.

2. Amandelschaafsel. Rooster het amandelschaafsel in een pan op halfhoog vuur. Laat het schaafsel daarna afkoelen op een bord.

3. Botercrème. Mix de boter luchtig. Voeg de poedersuiker, het espressopoeder en de kaneel toe en mix tot het een luchtige botercrème is.

4. Opbouwen. Leg het biscuit met het bakpapier omhoog op het werkblad en haal het bakpapier er voorzichtig af. Snijd dan vier vierkanten uit het biscuit. Bestrijk elk van de vierkanten met 1/4 botercrème en verdeel het amandelschaafsel over drie vierkanten. Leg de vierkanten voorzichtig op elkaar.

5. Marsepein. Rol de marsepein uit tot een lap waar je een vierkant zo groot als het biscuit uit kan snijden. Als het heel erg plakt, kan je je werkblad bestrooien met poedersuiker. Leg de marsepein bovenop de biscuits en druk voorzichtig aan. Zet de taart minstens een uur in de koelkast. Daarna kan je er met een groot mes petit fours uit snijden. En... eten maar!

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!