Munt-limoengranita

Hey jij! Als jij nu ook smeltend naar je beeldscherm zit te staren en je afvraagt hoe je deze dag gaat overleven, dan heb ik een goed idee. Deze granita met munt en limoen maken! Het is namelijk alles wat je nodig hebt op deze warme zomerdag: ijskoud, fruitig en heel erg lekker. Oh, en niet te vergeten: supersimpel om te maken. Als je nu vijf minuutjes de tijd neemt om wat bij elkaar te gooien, heb je vanmiddag een heerlijk frisse granita. 


Voordat je je afvraagt wat granita eigenlijk is... Granita een halfbevroren Siciliaans dessert op basis van water, suiker en wat je verder ook maar lekker vindt. Omdat je het maar af en toe omschept terwijl het bevriest, ontstaan er grote ijskristallen. Het lijkt een beetje op slush puppy, maar dan de fancy variant. Lekker! Goed, en dan nu het recept!

Ingrediënten
voor 2 grote of 4 kleine glazen
500 ml water
sap van 2 limoenen
rasp van 1 limoen
takje munt
60 gram suiker

Bereiding
Ik durf dit bijna geen recept te noemen, zo simpel is het. Maar oké, hier komt 'ie. Giet het water in een plat afsluitbaar bakje. Knijp de limoenen hier in uit, rasp de limoenschil erboven, knip/snijd de munt in stukjes en schep de suiker erin. Roer het geheel goed door en zet het in de vriezer. Na een uur moet je het voor de eerste keer doorscheppen. Dit gaat het makkelijkst met een vork, zodat je de stukjes ijs kapot kan hakken. Dit moet je ongeveer elk halfuur herhalen. Na ongeveer vijf à zes uur heb je granita!

3 reacties:

  1. Oh wat heerlijk, lijkt me zo fris ook!<3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt een perfect ijsje voor het warme zomerweer!

      Verwijderen
  2. Heb ik nu wel nodig, amai :) !!! Ziet er hemels fris uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!