Les Pyrénées Ariégoises • week 1

Uitzicht vanaf Port de Saleix
Bergen, eindeloos veel bergen. De afgelopen drie weken werd ik erdoor omringd. We wandelden hele dagen over slingerende bergpaadjes. We zagen prachtige watervallen, ijskoude bergmeertjes en groene valleitjes. Het was mooi. Heel erg mooi. En ook gewoon heel erg fijn om de hele dag buiten te zijn. Ik hou van wandelen omdat je op plekken kunt komen die je anders nooit zou bereiken. 

Aulus-les-Bains

Étangs des Bassiès
 We kampeerden drie weken in de Pyreneeën. De eerste anderhalve week stonden we op een camping in Aulus-les-Bains, een dorpje in het Zuiden van de Pyrénées Ariégoises, bijna op de grens met Spanje. Omringd door enorme bergketens. Er is verder bijna niets, behalve een bakker waar ik het lekkerste Franse brood ooit heb gegeten. En wandelpaden. Heel veel kleine weggetjes, waarvan je het bestaan pas kent als je er loopt.

Cirque de Cageteille

Ruisseau de Hillette
Iets dat altijd in mijn rugzak zit? Een bikini! Ik vind het een uitdaging elk jaar in zoveel mogelijk ijskoude bergmeertjes en -rivieren te duiken. Dit poeltje in de Cirque de Cagateille zag er zo mooi uit, dat ik meteen mijn wandelschoenen voor een bikini verruilde. En koud dat het was! Maar het voelt zo geweldig om in het gorgelende bergwater te zitten.

Col de Latrappe
Varenpad op Pleateau d'Ajéou
Plat de Lauze
De mooiste momenten? Als we 's ochtends vroeg door een valleitje wandelen en de zon net over de berg komt. De duizenden dauwdruppels veranderen dan in kleine, glinsterende pareltjes. Wauw! Ik denk dat ik heel wat tijd op mijn buik in het natte gras heb doorgebracht om druppeltjes te fotograferen. 

Watervallen in een prachtig dal bij Croix de la Portère
Plat de Lauze
Ik mis de lange dagen lopen nu al. De zon op mijn gezicht, alleen maar groen om me heen, het geluid van stromend water. Oude gedachten verdwenen en mijn hoofd werd gevuld met nieuwe plekken, geluiden en ideeën. Ik ga het rustige gevoel proberen vast te houden. Dat zal wel lukken zolang ik bezig ben met het uitzoeken en editen van foto's. Volgende week zal het volgende (foto)artikel over de Pyreneeën online komen. Tot die tijd kan je mijn Instagram gevuld zien worden met groene foto's.

5 reacties:

 1. Wohooo, wat is het daar mooi! En wat heb je het ongelooflijk tof vastgelegd, je foto's zijn amazing. Kan niet wachten op je volgende artikeltje, hihi. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel <3 Er staat net een nieuw artikeltje online!

   Verwijderen
 2. Die bergbeekjes zijn altijd zó koud! Maar wel lekker verfrissend. Leuk deze post. X

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!