Druppels in een boek (+ fotoboekreview Saal Digital)

De druppels lijken bijna van het papier af te rollen. Zo mooi glanst het papier en zo scherp zijn de foto's afgedrukt. Dolgelukkig ren ik door het huis om mijn fotoboek aan iedereen te laten zien. Het is zo gaaf om je eigen foto's afgedrukt te zien. En al helemaal op zulk mooi dik en glanzend papier. Van Saal Digital Nederland mocht ik een fotoboek maken en terwijl ik door de Franse Pyreneeën wandelde, wist ik waar ik het mee zou vullen: druppelfoto's.Toen ik vorig jaar op mijn buik in het natte gras dauwdruppels fotografeerde terwijl de zon net over de berg heen piepte, was mijn fascinatie voor druppels geboren. Het begon allemaal met deze foto. Daarna ben ik nooit meer gestopt met druppeltjes fotograferen. Het heeft iets magisch. Dat zoiets kleins zó mooi kan zijn. Met de zon erop zijn het net pareltjes. Kunst uit de natuur.Goed, dan nu over het fotoboek zelf. Toen ik het opensloeg, wist ik meteen dat dit het mooiste fotoboek is dat ik ooit heb gemaakt. Het fotopapier glanst echt prachtig, waardoor de kleuren van het papier lijken af te spatten. Ook de scherptediepte van de foto's komt hierdoor mooi uit. Dit geeft het fotoboek echt een enorm 'wow-effect'. Iets dat vooral duidelijk werd toen ik het boek aan mijn vrienden liet zien ;)Ik heb ervoor gekozen de pagina's op verschillende manieren te vullen. Zoals je hierboven kan zien, heb ik sommige foto's paginavullend gemaakt en andere gecentreerd geplaatst. Twee 'liggende' foto's heb ik zelfs over de lengte van twee pagina's laten afdrukken, heel gaaf! De fotoboeksoftware van Saal Digital werkt nagenoeg perfect. Het enige nadeel dat ik kon ontdekken is dat er geen optie is om een foto paginavullend te maken. Wanneer je de optie 'achtergrond' gebruikt, plaatst de software de foto over de lengte van twee pagina's. Maar met een beetje prutsen is het me uiteindelijk goed gelukt. 


Ten slotte nog even mijn complimenten aan de klantenservice. Ik heb een aantal keer mailcontact gehad en elke keer reageerden ze erg snel en vriendelijk. Heel fijn! Kortom, eigenlijk kan ik je alleen maar aanraden ook een fotoboek te maken bij Saal Digital. Misschien leuk voor je vakantiefoto's? :)

7 reacties:

 1. Ahh echt gaaf al die druppelfoto's bij elkaar! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, wat grappig zo'n boekje vol druppels!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, ik vind druppelfoto's ook zo mooi! Je fotoboek is echt heel erg tof geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind druppels ook geweldig om te fotograferen. Helaas moet je er meestal vroeg voor opstaan of in de regen staan ;)
  Erg mooi boekje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je een fotoboek mocht laten maken! Zelf heb ik (nog) geen fotoboeken, maar het lijkt me leuk om foto's van m'n blog ofzo in een boek te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh het is heel mooi geworden!! En ik vind het zo knap hoe je foto's maakt, ze zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!