Saucenfritz: biologische en plantaardige saus

Begin deze zomer kreeg ik een mail van het Duitse Saucenfritz: of ik hun biologische, plantaardige bbq-sausjes wilde proberen. Ik wist niet hoe snel ik moest antwoorden. Een week later stond er een postbode voor de deur met een enorme doos. Saucenfritz had het in de mail over een paar proefjes, maar het bleek een hele doos vol heerlijke sausjes te zijn. Vandaag ging ik aan de slag met twee verschillende sausjes: een echte bbq-saus en eentje met mango en granaatappel. Mmm!


Ik maakte een simpele zomermaaltijd met veel groente. En bij al die groente was vooral de mango-granaatappeldip heel erg lekker. Dit sausje is lekker zoet door de mango en fris door de granaatappel. Het is niet te overheersend, zodat je de groente zelf ook nog goed proeft. Zelf vond ik 'm het lekkerst met wortel. Binnenkort wil ik er een saladedressing mee maken, want ik denk dat de friszoete smaak goed past bij een zomerse salade.


Verder aten we een groenteburger op Turks brood met Kiez Keule bbq-saus. Net als de mango-granaatappelsaus is deze biologisch, veganistisch én glutenvrij. En niet te vergeten: erg lekker. Er zit op beukenhout gerookte ruwe rietsuiker in, waardoor de saus een licht rokerige smaak heeft. Verder is 'ie lekker kruidig en perfect op een vegaburger.


Neem vooral eens een kijkje op de website van Saucenfritz. Daarop vind je naast bbq-sausjes ook saladedressings, tapenades en pesto's. Alles is biologisch en veel ook plantaardig en glutenvrij. Ik ben enthousiast! En ik kan niet wachten om de andere sausjes ook te proberen. To be continued!

1 reacties:

  1. Oh dat lijkt me lekker! Heb daar nog nooit van gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!