Favoriete podcasts

Wachtend de bus. Liggend op het strand. Half slapend in mijn bed. Lopend naar de supermarkt. Ik luister ze overal: podcasts. Tijdens de 13 uur durende reis naar Praag was ik dan ook heel erg blij dat ik mijn telefoon vol podcasts had gezet. Het is een fijne afwisseling van muziek en ik heb vaak ook het idee dat ik er nog wat van leer. In dit artikeltje zet ik mijn vier favoriete podcasts op een rij. Fijn voor als je straks in de auto naar Zuid-Frankrijk stapt, maar ook als je zin heb om een dagje in het gras te liggen.


1. The Minimalists

Als ik een melding krijg dat er een nieuwe episode van The Minimalists is, ren ik het liefst zo snel mogelijk naar een plek met wifi om hem te downloaden. Ryan Nicodemus en Joshua Fields Milburn (aka The Minimalists) praten over 'living a meaningful life with less'. Minimalisme gaat volgens hun niet alleen maar over minder hebben, maar over méér tijd en aandacht hebben voor de dingen die je écht belangrijk vindt. Ryan en Joshua maken minimalisme heel toegankelijk door tips en persoonlijke ervaringen. En oh ja, door hun heb ik dus sinds eind juni 465 dingen minder. Daarover kan je hier meer lezen!2. Hashtagged Podcast

Bijna een jaar geleden startte Jordan Powers met het interviewen van instagrammers. Het leuke vind ik dat het bijna allemaal mensen zijn die pas door instagram zijn fotograferen. Sommigen daarvan hebben uiteindelijk van fotografie hun beroep gemaakt. Anderen doen het alleen als de kinderen slapen. Super inspirerend! Mijn favoriete episode is die met @missholldoll, een blogger en fotograaf die fotografeert terwijl ze lange wandelingen maakt.3. Optimal Living Daily

Elke dag leest Justin Maulik een blogpost voor over persoonlijke ontwikkeling, productiviteit of minimalisme. Door deze podcast heb ik veel interessante blogs ontdekts, zoals ZenHabits, Exile Lifestyle en The Minimalists. De stem van van Justin Maulik is onwijs fijn om naar te luisteren en de episodes duren ongeveer 10 minuten. Perfect dus om te luisteren als je even op de bus staat te wachten of een broodje smeert.


4. Magic Lessons

Elizabeth Gilbert ken je waarschijnlijk wel van het boek 'Eat, Pray, Love' (dat ik overigens nu aan het lezen ben), maar wist je dat ze ook een podcast maakte? Ze gaat in gesprek met mensen die creatief 'vast' zitten en probeert ze te helpen. Helaas is ze na twaalf episodes gestopt en ben ik daar bijna doorheen. Stiekem hoop ik dat ze binnenkort weer begint.Ik ben erg benieuwd of jullie wel eens podcasts luisteren en of jullie nog een tip voor mij hebben. Dan zet ik mijn telefoon weer helemaal vol en heb ik wat te luisteren tijdens mijn volgende lange auto- of busreis.

Eerste foto door Lotteke Blok. De rest komt van de websites van de genoemde podcasts.

4 reacties:

 1. Leuk artikel! Ik heb me nooit zo verdiept in de wereld van de podcast maar dat moet ik misschien toch een keertje doen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik luister eigenlijk nooit podcasts, maar als ik dit zo lees, mis ik echt iets! Ik ga het snel eens proberen :) Leuk artikeltje heb je er van gemaakt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. It's a shame, maar ik had nog nooit van podcasts gehoord. Ik heb wel z'on app op mijn Iphone, maar die staat er standaard op, maar ik wist nooit wat het was, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaa, ik ben ook gek op podcasts. Ik ga je tips zeker opzoeken. Zelf vind ik 'een podcast over media' en de podcasts van de Correspondent heel erg leuk! Paulien Cornellise spreekt speciaal voor deze zomer haar boek de verwarde cavia in en die is ook geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!