AppelrabarbercrumbleNet terug uit Praag dook ik gisteravond meteen de keuken in. Ben ik de enige die na op vakantie te zijn geweest zin heeft om te koken? Ik kan me van elke vakantie wel een recept herinneren dat ik maakte op de dag dat we weer thuiskwamen. Zoals het groene cupcakeglazuur, dat ik een paar jaar geleden maakte met muntlimonade uit de Franse Alpen. Of de cappuccinobrownies, die ik bedacht in een ijskoud huisje in Bretagne toen ik oploscappuccino dronk. Na vakanties heb ik gewoon zin om te bakken. En ook al heeft deze appelrabarbercrumble niets met Praag te maken, lekker is het wel. Met de allerlaatste rabarber van dit seizoen. Een lekker warm en zoet toetje. Perfect voor deze frisse zaterdag.Ingrediënten
voor 4 kleine schaaltjes

500 gram rabarber                                   100 gram havermout
2 kleine appels                                        150 gram rietsuiker
200 gram bloem                                      10 el zonnebloemolie
poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rabarber in kleine stukjes. Doe dat ook met de appel. Meng de appel en rabarber met 50 gram suiker. Verdeel het fruit over de schaaltjes. Mix in een kom de bloem, de havermout, de rest van de suiker en de olie tot het kruimels worden. Schep deze over het fruit heen. Zet de appelrabarbercrumble ongeveer 40 minuten in de oven tot de kruimels goudbruin zijn. Strooi er een beetje poedersuiker overheen en... eetsmakelijk!

6 reacties:

 1. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit rabarber gegeten, beetje gek misschien. Dit lijkt me best wel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal niet gek, tot twee jaar geleden had ik ook nog nooit rabarber gegeten. Maar sindsdien ben ik fan. Zeker proberen dus ;)

   Verwijderen
 2. Ziet er lekker uit! Ik ga ze zeker eens maken. Heb je de crumble ook al eens geprobeerd met aardbei in plaats van appel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Laat me weten als je 'm gemaakt hebt! En dat klinkt ook echt onwijs lekker. Als ik nog ergens rabarber kan vinden, ga ik dat zeker proberen :)

   Verwijderen
 3. Oh hey, ik volg je ook op instagram! Ontdek nu net dat je een blog hebt, suuuuper leuk. Ik volg je nu meteen! (en nu ga ik verder lurken op je blog, laf it)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh wat leuk om te horen, dankjewel! <3

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!