The Minimalism Game

Op 1 juni gooide ik een ding weg. Op 2 juni twee. Op 3 juni drie. Ik gaf oorbellen weg en bracht kleding naar een goed doel. Ik maakte iemand heel blij met Franse tijdschriften en doneerde een paar schoenen. Tot ik aan het einde van juni 465 dingen minder had. Het is nog nooit zo leeg in mijn kamer geweest. En met een steeds leger wordende kamer, kwam er ook weer ruimte in mijn hoofd. En het mooie is: de meeste van mijn spullen hebben een tweede leven gekregen. Waar ze wél weer worden gebruikt. En dat allemaal omdat ik The Minimalism Game deed.


30 Franse glamours liggen nu bij een vriendin die Frans leert.
Ik hoorde voor het eerst over de The Minimalism Game toen ik de podcast van The Minimalist luisterde. De bedoeling is om op de eerste dag van de maand een dingetjes weg te gooien. Op dag twee twee dingen, op dag drie drie en ga zo maar door. Om er een game van te maken, doe je dit samen met iemand anders. Wie het 't tot het einde van de maand volhoudt, heeft gewonnen. Eerst dacht ik nog 'nah, dat is vast iets voor mensen met veel spullen.' Maar het leek me wel cool. En tja, eigenlijk had ik ook best veel spullen. Waarvan ik heel veel niet eens zo vaak gebruikte. Waarom het dan niet aan iemand geven die er wél veel plezier van heeft?

Het gekste wat ik heb gedoneerd aan een kledingwinkel? Zeker weten deze leeuwenrugzak!
Dus ik zocht iemand om The Minimalism Game mee te spelen. En dat werd Esmee, die op mijn berichtje op Instagram over de game reageerde. Elke dag stuurden we elkaar een foto van wat we hadden opgeruimd. Mijn doel was zo veel mogelijk spullen een nieuw leven te geven. Zo belandden mijn speldjes en klemmetjes bij mijn tante die kapster is, bracht ik mijn wetenschapsmagazines naar mijn oude middelbare school en gaf ik tijdschriften aan vriendinnen. Natuurlijk ging er ook wel eens wat de vuilnisbak in, maar het meeste heeft een nieuw plekje gekregen. 

Ehhm, ringenverslaving?
Voor je je afvraagt waarom ik dit artikel schrijf terwijl het nog niet eens eind juni is: ik ga vanavond naar Praag. Daarom heb ik vandaag niet alleen de spulletjes van dag 26 weg gedaan, maar ook die van 27 tot en met 30. Ja, dat schiet nog eens lekker op. En het voelt goed om te weten dat veel van mijn spullen nu weer echt gebruikt worden. Zou jij het kunnen, denk je?

14 reacties:

 1. Dit is zo'n goede challenge! Je hebt dan aan het einde van de maand ook een hele hoop weggegooid, wow. Maar er zijn inderdaad zoveel spullen die je nooit gebruikt. Ik denk dat ik dit ook een keer ga doen!
  Veel plezier in Praag! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je lieve reactie! Het is inderdaad gek om te merken hoeveel spullen je echt niet mist, omdat je ze gewoon niet gebruikt. Laat me weten als je begonnen bent. Lijkt me heel erg leuk om te weten hoe het iemand anders af gaat :)

   Verwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk idee! Zo leuk ook dat je dingen niet gewoon weg hebt gegooid maar echt een nieuwe plek hebt gegeven. Ik zou zoiets ook echt eens moeten doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het leek mij ook juist leuk om te kijken hoe ver ik kon komen met het weggeven van spullen, in plaats van weggooien. Natuurlijk is er wel eens wat in de prullenbak beland, maar ik vind het een fijn idee dat iemand anders nu iets aan mijn oude spullen heeft. Laat me weten als je deze challenge ook gaat doen!

   Verwijderen
 3. Goede challenge! Ik ben de afgelopen tijd ook veel dingen aan het wegdoen (maar dan zonder challenge) en het verbaast me elke keer weer hoe veel spullen ik eigenlijk heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben daar ook wel een beetje van geschrokken haha. Maar goed bezig!

   Verwijderen
 4. Wow wat knap zeg, het zijn ook gewoon heel veel spullen die je aan het eind van de maand hebt weggegooid! Ik weet niet of ik het zou kunnen, maar het lijkt me wel heel tof om een keer te proberen. Have fun in Praag!<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel hè? Ik wist niet eens dat ik zoveel spullen had haha. Laat me weten als je deze challenge ook aangaat!

   Verwijderen
 5. Wat gaaf! Knap dat je dit zo maar weggooid! Ik vind dat moeilijk om het los te laten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Wat mij heel erg heeft geholpen, is steeds weer bedenken dat iemand anders mijn spullen beter kon gebruiken dan ikzelf. Maar toegegeven, soms vond ik het ook wel lastig hoor.

   Verwijderen
 6. Wauw, dit vind ik knap. Je hebt dan echt heel veel weggedaan! Ik denk niet dat ik het zou kunnen (ben meer het type die eens in het jaar al haar rommel weggooit), maar misschien probeer ik het wel gewoon een keertje. Geniet van je dagen in Praag! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ik deed dat meestal ook haha, vooral aan het einde van het schooljaar. Maar dit leek me wel een leuk alternatief ;)

   Verwijderen
 7. Wat een goede challenge! Ik heb laatst veel kleding weggegeven, en ben nu bezig met mijn boekenkast! :) Ik ga the minimalist podcast ook eens beluisteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit lijkt me zoooo moeilijk! Ik ben echt gehecht aan al mijn spullen. Maar ik heb echt VEEL spullen. Misschien moet ik dit maar eens proberen... Wat slim om er een spel van te maken trouwens, dat motiveert echt!

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!