SodaSoda


Als ik 's ochtends vroeg de deur uit wil lopen, zie ik een pakketje van SodaSoda liggen. 'Yes!' denk ik. Het kost me moeite om het niet meteen open te maken, maar helaas moet ik echt de trein halen. Later die dag ren ik dan ook naar binnen om het pakketje te openen. En de inhoud is nóg leuker dan ik had gehoopt: wasbare make-upwatjes, een zakje baksoda en een leuke katoenen tas. Het ziet er bovendien ook nog eens geweldig uit: mooi ingepakt met een lief kaartje erbij. Écht een cadeautje dus.Een tijdje geleden kwam ik in contact met SodaSoda nadat ik hun toffe Instagram had ontdekt. SodaSoda is een webwinkel met voornamelijk handgemaakte, milieuvriendelijke producten. Het bedrijfje is ontstaan vanuit allemaal kleine ideetjes om je consumptie te verminderen. Eigenlijk laat SodaSoda zien dat je je consumptie ook met kleine veranderingen kan terugdringen. En dat vind ik geweldig. Groen doen hoeft niet moeilijk te zijn!


Het leukste product vind ik de wasbare watjes. Ze zijn lekker zacht (want: badstof), handgemaakt en je kunt ze wassen in de wasmachine. En dat laatste is pas echt fijn, want daardoor heb je nooit meer wegwerp wattenschijfjes nodig. En dát bespaart weer heel veel katoen en plastic verpakkingen. Mijn make-up ging er echt heel goed af en de watjes voelden lekker zacht. En ja, ze worden écht weer schoon in de was.Ik ben fan van katoenen tassen. Ik neem er altijd eentje mee naar de stad, zodat ik geen plastic zakjes hoef te kopen. Maar ik neem 'm ook mee naar het strand, de universiteit of voor de boodschappen. Er kan bovendien lekker veel in, want de tas is erg sterk. Kortom: perfect. En deze van SodaSoda is helemaal fijn, want hij is gemaakt van ongebleekt biologisch katoen.


Ten slotte zat er nog een zakje baksoda in het pakketje. Veel van jullie kennen dat waarschijnlijk wel als middel om deeg luchtiger te maken. Maar wist je nog veel meer met baksoda kon doen? De was doen bijvoorbeeld. Of thee-aanslag verwijderen. Of je haar wassen. Het is eigenlijk een milieuvriendelijk alternatief voor allerlei chemische schoonmaakmiddelen is. Zelf heb ik de baksoda al gebruikt om een cake lekker luchtig te maken en een vlek uit mijn hempje te wassen. Gisteren las ik ergens dat je met baksoda zelf tandpasta en deodorant kan maken, dus dat staat voor dit weekend op de planning! To be continued...


Ik vind het echt zo tof dat SodaSoda laat zien dat je je leven al met kleine veranderingen een beetje duurzamer kan maken. Die make-upwatjes heb bijvoorbeeld je toch nodig. Waarom dan niet voor een milieuvriendelijk alternatief gaan? Voor het geld hoef je het niet te laten, want alle producten van SodaSoda zijn niet duur. Ook leuk als cadeautje, want je ziet hoe prachtig het is ingepakt. Neem dus zeker een kijkje op hun website.

16 reacties:

 1. Wauw wat een toffe producten zeg, het tasje is ook zo pretty<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, hè! Ik ben er ook zo blij mee :)

   Verwijderen
 2. Wat een geweldig briefje zit er bij zeg, ben echt benieuwd wat daar uit komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh wat heb je mooie foto's gemaakt! En wat een fijne en leuke producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. klinkt als een heel leuk bedrijfje!
  Ik kende ze nog niet. ik ga zeker hun
  producten eens bekijken .

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen, want ze hebben echt een leuke webshop met mooie producten :)

   Verwijderen
 5. Oeh, ben benieuwd of het maken van deodorant lukt. Er zit altijd zoveel troep in mijn 'normale' deodorants. Keep me posted!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over een paar dagen heb ik vakantie en ga er dan mee aan de slag. Ik houd je op de hoogte!

   Verwijderen
 6. Wat is het leuk ingepakt! Ik kende SodaSoda nog niet, maar het is echt een super leuke webshop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk hè, het voelde ook echt als een cadeautje, toen ik het uitpakte :)

   Verwijderen
 7. Vind dat idee van het briefje erbij echt heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat ik nooit eerder van ze heb gehoord. Wat een super leuke producten! Ik zou echt de hele webwinkel leeg willen kopen. Er zouden veel meer van dit soort winkeltjes moeten zijn.

  Ik vind je berichten trouwens ook super leuk om te lezen! Ik zou wensen dat ik mijn gratis OV zo goed benut had. Keep up the good work! <3

  Liefs,
  Esmay

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens! En bedankt voor je lieve compliment. Ik word echt onwijs blij van dit soort reacties <3

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!