Risotto met champignons en spinazie


Vrijdagmiddag besloot ik dat het tijd werd om dat pak risottorijst te trotseren. Het stond al een tijdje in de kast, maar stiekem wist ik gewoon niet zo goed wat ik ermee aan moest. Aangezien weekenden er zijn om te experimenteren, besloot ik een veganistische risotto te maken. Weinig ingrediënten, pure smaken. Een gerecht zonder gedoe: perfect voor het weekend.

Ingrediënten
voor 4 personen

 • 350 gram risottorijst
 • 500 ml water
 • 1 groentebouillonblokje
 • 2 gele uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 350 gram spinazie
 • 400 gram champignons
 • olie om in te bakken
 • zout en peper naar smaak

Bereiding
Warm de olie op in een pan. Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit ze in de olie. Snijd de champignons en gooi ze ook in de pan. Laat ook de spinazie zachtjes meebakken. Laat de risottorijst dan 10 minuten meegaren. Maak ondertussen de bouillon door het blokje in warm water op te lossen. Schenk dit langzaam en in twee delen door de risotto. Laat alles nog ongeveer 25 à 30 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. Breng eventueel op smaak met zout en peper. En dan... serveren maar!

PS. De ene risottorijst is de andere niet. Volg daarom voor het koken van de risotto de aanwijzingen op de verpakking.En ja, ik ben nu risottofan. Het is namelijk heel simpel om te maken, je hebt weinig nodig, en het smaakt gewoon heel erg goed. Daarom ben ik benieuwd hoe jullie risotto maken. Want hoewel ik deze risotto elke week wel zou kunnen eten, experimenteer ik er volgend weekend graag weer op los!

12 reacties:

 1. Ik maak hem meestal met champignons en roomkaas. Maar spinazie erdoor lijkt me ook een goed plan. Dat ga ik binnenkort ook eens proberen. Oh, en verder hou ik ook echt van risotto. Zo makkelijk en toch ook lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeehh klinkt ook heel lekker! Laat me weten als je deze risotto een keer gemaakt hebt :)

   Verwijderen
 2. Oh, zeker ook lekker met zalm en asperges! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Lekker, hè? En het smaakt nog beter...

   Verwijderen
 4. Ziet er goed uit! Zelf houd ik heel erg van risotto, maar wat minder van champignon. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Waarmee maak jij meestal risotto dan?

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!