Rabarberflappen


Het is weer rabarbertijd! Meestal kan je vanaf eind april/begin mei weer heerlijke Nederlandse rabarber kopen. En daar word ik heel erg blij van, want met rabarber kan je onwijs veel lekkere toetjes maken. Zoals deze rabarberflappen. Ik zag de combinatie van rabarber en amandelen voor het eerst bij de Groene Meisjes en dat leek me onwijs lekker. Dus dook ik op deze ochtend de keuken in en maakte rabarberflappen met een vleugje amandelen. Wil jij ook een zonnig gevoel op deze regenachtige dag? Lees dan snel verder voor dit (simpele) recept.

Ingrediënten
voor 6 appelflappen

6 velletjes (plantaardige) bladerdeeg
250 gram rabarber
50 gram rietsuiker
3 druppels amandel-essence
1 theelepel kaneel
30 gram amandelschaafsel
1 eetlepel amandelmelk

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 graden. Leg de velletjes bladerdeeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de rabarber in kleine stukjes en meng met de suiker, amandelessence en kaneel. Schep een bergje rabarber op de helft van een bladerdeegvelletje. Maak de randjes van het bladerdeeg nat met je vinger en vouw de rabarberflappen dicht. Druk de zijkanten aan met een vork. Verdeel een klein beetje melk over de appelflappen en strooi hier het amandelschaafsel overheen. Bak de rabarberflappen in 10-15 minuten goudbruin en... omnomnom!


Mocht je nou geen amandel-essence in huis hebben, no worries! Ik heb deze flappen ook wel eens zonder gemaakt, en dat is net zo lekker. Overigens kan je dit recept helemaal aanpassen als je wil. Houd je van iets zoeter, gebruik je de helft appels in plaats van rabarber. In plaats van rietsuiker is bruine suiker ook erg lekker. En zelf kook ik altijd met zoveel mogelijk plantaardige ingrediënten, maar je zou ook gewone melk kunnen gebruiken. Echt een recept wat je precies zo kan maken als jij lekker vindt dus! :)

PS. Vergeet je niet mee te doen aan mijn winactie? Tot en met aanstaande woensdag maak je nog kans op een envelopje vol toffe retroprints van Fotofabriek.
Follow

7 reacties:

 1. Dit ziet er lekker uit! Ik heb al een hele tijd geen rabarber gegeten, dus ik ben hier heel benieuwd naar! Misschien ga ik het maar eens proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me nou echt zó lekker! Ik ben dol op rabarber (jummie!), dus ik ga dit receptje zeker eens maken. Oh, rabarber door een cake is trouwens ook een aanrader, dat maakte ik pas nog. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh lijkt mij heerlijk!
  De volgende keer als je iets bakt
  kom ik wel even langs hihi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh klinkt lekker :) Ik ben niet een huge rabarber fan, maar op z'n tijd vind ik het wel lekker. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh jumm! Ziet er mega lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh wauw dit ziet er zo lekker uit Janna! Wanneer gaan we dit maken? <3

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!