Hotspot: Gys


'Kan ik nu ein-de-lijk gaan eten?' vraagt iemand lachend. Tja, dat krijg je als je tien instagrammers aan een tafel vol fotogeniek eten zet. Dat het eten ook heel lekker was, ontdekten we pas toen alle camera's aan de kant waren gelegd. Afgelopen dinsdag was ik bij een instameeting in Utrecht. We spraken af bij Gys, een biologisch restaurant in hartje Utrecht, waar je onwijs lekker biologisch kan eten. Scroll op eigen gevaar door: ik durf niet te garanderen dat je niet zometeen op je toetsenbord kwijlt.


Ik dronk een latte met kokosmelk (heerlijke smaak, maar weinig schuim helaas) en at een vegan kokos-limoentaartje. En ja, dat is net zo lekker als het klinkt. Misschien nog wel lekkerder. De bodem was gemaakt van noten en dadels en echt de beste die ik ooit heb gegeten. Aan de gezichten van de andere meiden te zien, waren ook de vegan pancakes heel lekker.
En zie je deze lamp? Gys is echt onwijs gaaf ingericht met mooie, rustige kleuren, veel hout en overal plantjes. De blikvanger was toch wel echt een glazen reuzenbol met daarin allemaal plantjes en een lampje. Op de tweede foto in dit artikel zie je nog een stukje rechts van Laura. Maar ook de kleintjes waren heel leuk. Ik voel een weekendprojectje aankomen...


Het leuke aan Gys is dat duurzaamheid centraal staat. Ze gebruiken alleen biologische producten, die het liefst ook nog uit de buurt komen. Je kan er vega, vegan én glutenvrij eten. En niet onbelangrijk: het is gewoon heel erg lekker. We hebben er een erg fijne ochtend gehad. Daarna gingen we naar de Oude Hortus. Daarover zal binnenkort een artikel verschijnen. Nu als nieuwsgierig? Kijk dan op mijn Instagram

Een foto die is geplaatst door Janna 🍉 (@jnna.a) op

13 reacties:

 1. Wat ziet dat vegan limoen taartje er lekker uit! En mmmm ook nog met dadels... ik voel de kwijl al komen #lekkerlekker. Gys lijkt mij echt een heel leuk plekje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die combinatie inderdaad, zo lekker! En niet teveel kwijlen he? ;)

   Verwijderen
 2. Ohh dat ziet er heerlijk uit! Wat doe je me aan, ik krijg nu zoveel honger, hihi. Oké, hier moet ik dus een keer heen. Oh en ik ben heeeul benieuwd naar de rest van jullie avonturen in de oude Hortus! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps haha! Zet 'm dan maar gauw op je hotspotlijstje. Een artikel met meer foto's komt waarschijnlijk volgende week online!

   Verwijderen
 3. Ja ik kom hier ook vaker! Ik woon namelijk hartstikke dicht in de buurt :) Leuk dat jullie hier afgesproken hadden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me niet vervelend om dicht bij Gys in de buurt te wonen ;)

   Verwijderen
 4. ZO leuk Janna!!! Mijn fruitsalade was ook echt heel erg lekker, maar als ik nu nog een keertje langs zou gaan, zou ik toch jou taartje nemen :) Het was echt super gezellig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik stel voor dat we er dan heel gauw weer heengaan, want eigenlijk wil ik alles van de kaart nog wel een keer proberen ;p En het was zeker heel gezellig! <3

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!