Worteltaartkoekjes met Bobei
Ik hoor je bijna denken: Bobei? Dat was ook precies dat door mijn hoofd ging de eerste keer dat ik het zag. De afkorting staat voor 'Backen ohne Butter & Ei', ofwel bakken zonder boter en ei. Van het Duitse bedrijf PureRaw kreeg ik gisteren een blikje van dit wonderpoeder opgestuurd. Dus ik deed vanochtend mijn schort om en bakte heerlijke worteltaartkoekjes zonder boter en ei, maar mét Bobei. En dat pakte heel goed uit!Oké, maar waar bestaat dat wonderpoeder dan uit? Niet schrikken... Zoetwater chlorella. En ja, dat zijn algen. Ik vind het zelf echt onwijs cool dat dit kan. Vooral omdat je er helemaal niets van proeft. Het werkt als volgt. Om 100 gram boter te vervangen, mix je 30 gram Bobei met een klein beetje water. En een eetlepel Bobei met 40 ml water is goed voor één ei. Thuis had niemand door dat er een speciaal ingrediënt in de koekjes zat. Wel waren de koekjes van binnen wat zachter dan normaal. En ze zijn iets geler. Maar vooral gewoon heel erg lekker. En nu snel het recept!Wat heb je nodig?

Voor 30 koekjes

40 gram Bobei, gemend met een beetje water (= 120 gram boter)
120 gram rietsuiker
1 eetlepel Bobei, gemengd met 40 ml water (= 1 ei)
1 zakje vanillesuiker
130 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
50 gram fijngeraspte wortel
30 gram rozijnen
20 gram walnoten
30 gram geraspte kokos

Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met boter.
Klop het boter-Bobeimengsel en de suiker luchtig. Klop daarna het ei-Bobeimengsel erdoor tot een glad mengsel. Mix ook het zelfrijzend bakmeel, de koek- en speculaaskruiden, wortel, rozijnen en kokos door het deeg.
Maak 30 kleine deegbolletjes en leg ze op ruime afstand van elkaar op de bakplaat. Bak de koekjes 10-15 minuten tot de randjes lichtbruin zijn. Laat ze dan nog even afkoelen tot je ze van de bakplaat haalt. Eet smakelijk!


PureRaw is een Duits bedrijf dat allemaal gave veganistische en biologische producten verkoopt. In het pakketje dat ik van hen kreeg, zaten ook nog deze zakjes om lekkere drankjes te maken. In het zakje rechtsonder zit bijvoorbeeld poeder om een Reishi Latte te maken. Dat poeder is gemaakt van de reishizwam en een subtropische vrucht genaamd lucuma. Benieuwd hoe het allemaal smaakte? Volgende week lees je er alles over!


Follow

10 reacties:

 1. Wat leukkkkk!!! Erg interessant. ^_^ Ik ben nu wel errug nieuwsgierig naar de rest inderdaad en waar ik deze producten zou kunnen kopen?!
  Groetjes en liefs, Mijntje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een artikel over de drankjes komt gauw online! Alle producten zijn te bestellen op de website van PureRaw :)

   Verwijderen
 2. Hee Janna,
  Blijkbaar gelukt om te mailen, haha.
  Ik heb nog steeds geen mail terug van hun over mijn blog. Wel jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Bedankt voor de tip nog :) En wat jammer. Misschien kan je ze bereiken via Facebook?

   Verwijderen
 3. Wat ontzettend grappig dat dat ook zo kan! Dit moet ik echt eens gaan proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah dit ziet er zo lekker uit! En heel tof concept ook, zonder boter en ei bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lijkt me erg lekker! ik ben zeer benieuwd, bedankt voor de tip.
  ik ga het zeker eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmmm... YUMMY! Ik hou zó van worteltaart, dus dan ik moet deze cookies zeker eens proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil die koekjes heel graag proeven hihi. Dat merk klinkt heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!