Video: Colombiaanse arepas


De tafel staat vol lekker eten. Als ik het ruik, voel ik mijn buik rommelen. Ik kan niet wachten om het te proeven! "Nog even een stukje filmen", zeg ik tegen Dennis terwijl ik op een stoel boven de tafel hang. Dan gaan we eindelijk eten. De hele middag zijn we bezig geweest met arepas maken. Arepas zijn een soort Colombiaanse pannenkoekjes van maïsmeel. Je belegt ze met allemaal lekkere dingen, eet ze met je handen en drinkt er warme chocolademelk bij. Perfect zondag-eten toch?


Normaal maakt Dennis' moeder de arepas. Zij komt uit Colombia en kan echt heerlijk koken. Dit weekend probeerden we het zelf en dat is eigenlijk heel goed gelukt. Zoals je in de video ziet, zijn de arepas niet heel moeilijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt, is water en maïsmeel. Het kost wel redelijk wat kracht en tijd. Maar als je toch de hele zondag de tijd hebt...


We maakten er hogao (tomatensaus met lente-ui), roerei en een avocadomengsel bij. Ook de chocolademelk maakten we zelf. Daarvoor kookten we eerst een blokje rietsuiker in heet water. Daar gooiden we een stukje pure chocolade (zonder suiker of andere toevoegingen) bij en dat klopten we op met warme melk. Dit is hoe ze het in Colombia doen en de ingrediënten hebben Dennis' ouders dan ook daar vandaan meegenomen. Gaaf hè?

7 reacties:

 1. Wat vet! Lijkt me heel leuk om eens te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een goed en fijn duidelijk filmpje!
  het lijkt me heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm, ziet er echt heel erg lekker uit!! En dat filmpje is echt lief :) Lekkeeeeeer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er nog nooit van gehoord maar het klinkt heel yummy!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooooooooooh je filmpje is zó leuk en mooi :(

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!