Rode linzensoep met kokosmelk


Experiment wordt lievelingssoep. Dat had ook de titel van deze post kunnen zijn. Want oh, wat is deze soep lekker! Ik was zo blij toen ik de eerste hap naar binnen slurpte. Een stevige structuur, kruidige geur en volle smaak. Rode linzen en kokosmelk is echt dé perfecte combinatie. En ook niet onbelangrijk: het is nauwelijks werk om deze soep te maken. Sinds 1 april doe ik mee aan de Vegan Challenge en dat is nog best een uitdaging. Maar door zo'n experiment word ik toch wel erg blij! Je kan ook bijna niet de fout in gaan met deze soep, want je kan zo'n beetje elke groente toevoegen die je lekker vindt!Wat heb je nodig?
Voor vier grote kommen soep

 • 350 gram droge rode linzen
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1/2 blik kokosmelk
 • 1 rode ui
 • 1/2 rode paprika
 • 1 teentje knoflook
 • 1/2 groentebouillonblokje
 • 2 tl kerriepoeder
 • 1 tl korianderpoeder 
 • snuf kaneel
 • een paar takjes verse peterselie
 • 1 (kleine) rode peper

Wat ga je doen?

1. Kook de rode linzen zoals op de verpakking beschreven staat. Misschien iets minder water toevoegen, want anders wordt het een erg waterig soepje.
2. Snipper de rode ui en paprika. Pers de knoflook of snijd 'm in hele kleine stukjes.
3. Als de linzen gaar zijn, voeg dan alle ingrediënten behalve de peterselie en rode peper toe.
4. Pureer de soep kort met een staafmixer. Ik heb dit zelf niet te grondig gedaan, zodat de structuur lekker stevig blijft.
5. Laat de soep nog even koken en schep 'm dan in vier kommen. 
6. Strooi kleine stukjes rode peper en peterselie in de soep. En dan...
7. Eet smakelijk!Als je een lekker veganistisch recept voor me hebt, laat het me zeker weten. Er zijn nog 24 dagen Vegan Challenge te gaan en ik kan niet wachten nog meer lekkere dingen te koken!


Follow

2 reacties:

 1. Nog nooit van gehoord maar ziet er lekker uit! Ik heb hem in mijn favorieten gezet :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg leuk om te horen! Laat je het me weten als je 'm gemaakt hebt? :)

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!