Chinese rijstzak wordt tasTussen de kookboeken en de zelfhulpboeken is het geratel van naaimachines te horen. Op tafel liggen lapjes, draden, naalden, stukken plastic en patronen. Daar tussenin zat ik samen met vijf anderen. Een tas van oude rijstzaken (van een Chinees restaurant) maken. Gisteren volgde ik een workshop JUTTUR tassen maken in de Bibliotheek in Haarlem-Noord. De workshop werd gegeven door Oukje de Kwaasteniet van de toffe blog Doe mij maar uiensoep. Op haar blog deelt Oukje tips en naaipatronen om de hoeveelheid plasticafval te verkleinen. Echt een geweldig initiatief en extra leuk omdat we ook nog eens een gave (en handige!) tas hebben gemaakt.Oukje heeft ons laten zien dat je van restmateriaal eigenlijk heel makkelijk een tas kan maken. Deze rijstzaktas is echt perfect om mee te nemen als je gaat shoppen of boodschappen doen, want: stevig, waterdicht en niet te groot. Door zelf een tas mee te nemen, zorg je dat er minder plastic in het milieu terecht komt. Dubbel goed voor het milieu dus. Zo makkelijk kan groen doen zijn :)Als je nu denkt: 'hee, dat wil ik ook doen', moet je zeker een kijkje nemen op Oukjes website. Daarop staat het patroon + het stappenplan voor deze JUTTUR tas. Maar je vindt er ook nog veel andere patronen en adresjes waar je verpakkingsvrij kan winkelen.Bedankt Erna Houwers van Bibliotheek Zuid-Kennemerland, die de vierde foto van mij maakte. Bij deze bibliotheek zijn vaak leuke workshops te volgen en de sfeer is er heel erg relaxed.

Follow

12 reacties:

 1. Supertof zeg, die tas! Ziet er heel origineel en creatief uit, iedereen op straat denkt vast, huh hoe heeft ze die tas dan gemaakt?! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, ik denk ook dat het wel voor wat verbaasde blikken zorgt :)

   Verwijderen
 2. Ik zag 'm al op je insta, superleuk gedaan!! Het resultaat is echt heel gaaf en het is ook nog eens recycling, wat wil je nog meer haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel tof!! Inderdaad, zoals Klaske zegt, heel origineel en creatief!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh dankjewel lieve Dilys! Fijn om zo'n compliment van jou te krijgen!

   Verwijderen
 4. Super!!! Mooi resultaat eigenlijk!!! Ga eens een kijkje nemen op haar blog :D!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Neem zeker een kijkje op haar blog, want daar staan nog veel meer gave patronen :)

   Verwijderen
 5. Oh wat leuk zo een workshop. En het resultaat is ook super mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik kan je alleen maar aanraden om ook eens naar zo'n workshop te gaan :)

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!