Weekend: kokos-bananenbrood


Het is de eerste ochtend van een lekker lang weekend. En het regent. Vervelend? Helemaal niet. Het is de perfecte ochtend om een heerlijke cake te bakken. Rustig alle ingrediënten snijden en mixen, het hele huis vullen met een zoete geur en op de achtergrond het de regen die tegen het raam tikt. Weekend...

Zie je dit ook wel zitten, maar nog geen idee wat te maken? Bak dit yummy kokos-bananenbrood! Ik noem het wel brood, maar eigenlijk is het een vrij stevige cake. Deels komt dat doordat het een vegan recept is en er dus geen ei in zit, deels doordat ik havermeel heb gebruikt. Dat maakt de de cake lekker compact en een beetje gezonder. Samen met een heleboel kokos, bananen en rozijnen is dit het perfecte weekendrecept!


Wat heb je nodig?

  • 150 gram tarwebloem
  • 150 gram havermeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram havermout
  • 100 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 mililiter olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 rijpe bananen
  • 75 gram rietsuiker
  • 75 gram kokos

Wat ga je doen?

Verwarm de over voor op 180 graden. Snijd de bananen in plakjes en pureer ze. Meng daar de natte ingrediënten doorheen tot het een egaal mengsel wordt. Mix daar alle droge ingrediënten doorheen. Lepel als laatst de rozijnen door het beslag. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin. Bak het kokos-bananenbrood in 40 minuten goudbruin. Klaar!


Klinkt helemaal niet ingewikkeld toch? Klopt! Daarom is het ook zo'n fijn recept voor deze regenachtige ochtend. Niet door de regen fietsen voor moeilijke ingrediënten, precies lang genoeg in de keuken en een heerlijk resultaat. Oh, en bijna alle ingrediënten zijn te vervangen door iets anders. Gebruik bijvoorbeeld gewone bloem, als je geen havermeel in huis hebt. Of voeg er stukjes pure chocolade aan toe. Met dit kokos-bananenbrood kan je echt niet de fout in gaan. Fijn weekend! 

CONVERSATION

8 reacties:

  1. Janna vet leuk! Als je hem zonder suiker zou willen maken, kan je dit recept ook volgen, die is alsnog lekke zoet door de banaan!
    http://www.bluebelle.nl/voeding/family/bananen-havermout-ontbijtbrood/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oehh klinkt super lekker! Ik hoop dat we bananen thuis hebben, dan maak ik dit even vanmiddag haha (:

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk! Lekker om er kokos in te stoppen. En ik ben dol op recepten die niet zo ingewikkeld zijn (haha, oeps). Fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ik ben het met je eens hoor! Ik krijg altijd opeens zin om te bakken of koken en wil dan ook meteen beginnen ;) En de kokos maakt dit recept echt lekker fris ook!

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Het is echt nog zoveel lekkerder dan het eruit ziet! ;)

      Verwijderen
  5. Aah, zoals ik al zei: ik zou best wel heel erg graag de geur van deze lekker uitziende cake willen ruiken.... En vegan! Ik zet 'm op m'n lijstje, perfect om inderdaad op een regenachtige dag te maken. Yay!

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!