VeggieWorld Utrecht in 10 foto's

De hele dag omringd zijn door heerlijk vegan voedsel, te horen krijgen hoe je de lekkerste krokante tofu kan maken, kletsen met producenten over hun filosofie, allemaal yummy eten proeven... Ja, dat is net zo geweldig als het klinkt! Ik was vandaag bij VeggieWorld Utrecht, een veganistische lifestylebeurs in Utrecht. In tien foto's laat ik je de sfeer van de beurs zien. Vandaag gemist? Morgen is de beurs weer vanaf 10 uur open. 

1. VEGAN SUSHI! Deze california roll van van Honkies is echt nog lekkerder dan 'ie eruit ziet!
2. Het allerleukste vond ik de Tofumasterclass van Tofupedia.com, waarin verteld werd hoe je de lekkerste krokante tofu kan maken. Aan het einde mochten we allemaal proeven én kregen we een pakje tofu mee naar huis!

3. Bij de stand van Provamel proefden we vegan kwark, waarmee de dames ook nog eens een lekkere spread maakten.
4. Zeewier was helemaal hip bij VeggieWorld. Vooral in chipsvorm. Bijzonder én lekker!

5. Maar zeewier was er ook in de vorm van pasta. Wat?! Ja, echt. Met een pesto van noten. Ik vond het zelf eerder bijzonder dan lekker, maar wel leuk om het eens geproefd te hebben.
Even een klein intermezzo om te zorgen dat je niet al teveel honger krijgt. Dan gaan we zometeen weer door. VeggieWorld wordt mede georganiseerd door Viva Las Vega's, een stichting die gelooft in een plantaardige toekomst. In januari hoorde ik tijdens een lezing voor het eerst van hen en werd gegrepen door hun enthousiaste aanpak. Deze beurs is met hetzelfde enthousiasme georganiseerd en dat is te zien. De sfeer heel relaxed! Neem zeker ook eens een kijkje op hun Facebookpagina, daar delen ze allemaal fijne tips en lekkere recepten.

6. Vegan snoepjes! Ik heb heel lang gepraat met de meneer van BetterCandy, omdat ik het onwijs interessant vond hoe deze snoepjes gemaakt worden. Hij wist het ook zo leuk te vertellen. Kennelijk gebruiken ze de celwand van een appel als geleermiddel en ook alle kleur- en smaakstoffen zijn natuurlijk. Yummy!
7. Jolijn Pelgrum van vegadutchie.com gaf een kookdemo, waarin ze drie heerlijke gerechten bereidde: een smoothie, crackers met een dipsaus en brownies. Natuurlijk mochten we allemaal weer proeven!

8. Bij de stand van Taifun raakten we in gesprek over de productie van sojabonen. Soms komen deze bonen helemaal uit Amerika en dat is natuurlijk niet zo duurzaam. Die van Taifun komen voor 90% uit Duitsland. Aan het einde van ons gesprek, gaf de standmedewerker ons een zakje sojabonen, zodat we die zelf konden kweken. Superleuk!

9. Whut, veganistische slagroomen en chocolademousse? Ik wist niet eens dat dat bestond. Drie keer raden hoe vaak ik langs dit kraampje ben gelopen...

10. En ten slotte: alle rauwe repen van Lifebar proeven. Helaas aan de dure kant, maar echt wel lekker. 
Zit je nu ook kwijlend boven je toetsenbord? Morgen is VeggieWorld weer open van 10.00 tot 18.00. De beurs vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Dat is vanaf Utrecht Centraal nog vijf minuten lopen. Meer informatie over alle kraampjes en het live programma vind je hier.

8 reacties:

 1. Kwijl kwijl.... Super tof dat dit georganiseerd wordt! Nu hopen dat ze nog een keertje in Nederland langskomen zodat ik ook voorbij kan wippen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet zo kwijlen hè, Dilys? ;) Volgende keer gaan we samen!

   Verwijderen
 2. Ahh ziet er zo tof uit! Zeewierchips... whutt, lijkt me echt geinig om al die dingen eens te proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik dacht eerst ook wel 'wat?!', maar ik vond het dus wel echt lekker!

   Verwijderen
 3. Echt super leuk! Ik heb je volgens mij niet gezien, vind ik wel jammer!
  Heb je genoten? Ben je zelf trouwens ook veganist?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgende keer beter! Ik vond het echt top. En jij volgens mij ook, als ik je vlog zo zie :) Ik eet nu voor ongeveer 85% plantaardig. En jij?

   Verwijderen
 4. Ook een superleuk fotoverslag meid! En wat was het gezellig he :) Volgend jaar absoluut weer (hopen we dan haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Jouw verslag ook! En ik hoop ook zeker dat we binnenkort weer mogen :)

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!