Omnomnom-zondagtoetje


Zondag is er voor omnomnom-toetjes. Toetjes die niet te ingewikkeld zijn, waar je niet eerst boodschappen voor moet doen, maar die wel heel erg lekker zijn. Waar je mee op de bank kruipt of nog even wat langer aan tafel blijft zitten. Dit is zo'n toetje: yoghurt met laagjes. Laagje blauwe bessen, laagje muesli, laagje kokosrasp... Het fijne is: je kan eraan toevoegen wat je wil. Onmogelijk dat je dit niet lekker vindt dus.



Voor vier personen gebruikte ik:

  • 1 liter yoghurt
  • doosje bevroren fruit (ca. 300 gram)
  • 60 gram kokosrasp
  • 150 gram muesli
  • 80 gram amandelschaafsel

En dan is het een kwestie van laagjes maken. Ik vond het mooi om dit in hoge glazen te doen, zodat je de laagjes goed zou zien, maar je kan dit natuurlijk ook in schaaltjes maken. Makkelijker kan haast niet toch? Echt een toetje voor een luie zondag: makkelijk, maar heel erg yummy!

PS. Dit toetje is ook makkelijk te veganizen door de yoghurt te vervangen door sojayoghurt/-kwark. 
PPS. Misschien wint de foto van het toetje geen schoonheidsprijs, maar ik wilde er zó graag aan beginnen :P

CONVERSATION

6 reacties:

  1. ziet er heerlijk uit! lijkt me eigenlijk ook wel lekker als ontbijt.. haha :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed idee, want ook 's ochtends heb je het zo gemaakt!

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Het is echt nóg lekkerder dan het eruit ziet :) Zeker proberen dus!

      Verwijderen
  3. Dit ziet er zó lekker uit. Ik wil het liefst dat glas uit het beeldscherm pakken om dit op te eten, omnomnom! ;) Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ik ben bang dat je 'm dan toch écht zelf zal moeten maken ;)

      Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!