Amsterdam-West: Koffie ende Koeck


Op mijn krakende en piepende fiets race ik tussen de mensenmassa in de Haarlemmerstraat door. Ik word bijna omver gereden door een vrachtwagen en fiets zelf bijna tegen een paar toeristen aan. Tien minuten later stap ik Koffie ende Koeck binnen. Wat een verschil met net: een heerlijk relaxte sfeer. Maaike zit al op me te wachten. Als ik haar vraag of ze al besteld heeft, schudt ze haar hoofd: "Ik kan niet kiezen, alles ziet er zo lekker uit!'


Koffie ende Koeck is een gezellige lunchroom aan de Haarlemmerweg in Amsterdam. Het menu is helemaal plantaardig en ook nog eens zoveel mogelijk biologisch. Het zal je dan ook niet verbazen dat het al lang op ons verlanglijstje stond om er een bezoekje te brengen! Het was nog beter dan we hadden gehoopt. Niet alleen was het eten heerlijk, het caféétje ziet er ook nog eens heel leuk uit. Dit bankje bijvoorbeeld wil je toch gewoon mee naar huis nemen?


Na alle menuopties te hebben overwogen, kozen we we allebei een warme chocolademelk met sojamelk. En die was mooi, die latte art! We zaten druk foto's te maken toen onze taartjes kwamen. "Oeps, sorry!" zei ik, maar de eigenaresse van Koffie ende Koeck vond het alleen maar leuk. De muffin met frambozen en rabarber is trouwens nog lekkerder dan 'ie eruit ziet. Als je volgende keer net als wij niet kan kiezen, kies dan deze!


Of een van de andere zelfgemaakte gebakjes natuurlijk... De eigenaresse vertelde dat ze zelf thuis eerst recepten probeert en daarna voor Koffie ende Koeck maakt. Deze haver-appeltaart had ze die dag voor het eerst voor het café gemaakt en hij was al bijna op. Vraag maar aan Maaike hoe lekker 'ie was!


Nog een kleine toevalligheid als laatste: er zaten medewerkers van Viva las Vega's. Ja, die van VeggieWorld, waar ik vorige week een fotoverslag van maakte. Ik vertelde enthousiast dat ik het evenement zo leuk vond en dat ik een blog had geschreven. Dat wisten ze nog wel, want die hadden ze zelf gedeeld op Twitter en Facebook. Superleuk!

Koffie ende Koeck is te vinden op Haarlemmerweg 175 in Amsterdam-West. Vanaf Amsterdam Centraal is dat een kwartiertje met bus 21 (uitstappen bij Van Hallstraat) of bus 22 (uitstappen bij Nassauplein) en dan nog even lopen.

7 reacties:

 1. omnomnomnomnom.... Die muffin ziet er trouwens heerlijk uit! Wie had nou gedacht dat dáár rabarber in zit (ik niet!), dat wil ik wel 'ns proberen... Leuke foto's en een tof plekje weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa, de appelhavertaart was ook heel lekker! Mooie foto's ook. :) Hier moeten we zeker nog eens heen! (Maar eerst nog de rest van het lijstje... Haha.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk!! Hier moeten we ook een keer heen (na mij toetsweek dan). Ik fiets hier heeeel vaak langs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk, en ziet er heerlijk uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet het er heerlijk uit allemaal! Super mooie latte art op de bovenste foto <3. Dit plekje moet ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan niet geloven dat ik hier nog nooit ben geweest! Het ziet er fantastisch uit.
  En wat een super leuke blog heb je :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh superleuk! Ik ga zaterdag naar Amsterdam, dus dan ga ik zeker eens een kijkje nemen. Drankje voor de tip. xoxo

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!