Den Haag: Landgoed Clingendael


Steden zijn leuk. Heel leuk zelfs. Maar ik word ook altijd wel blij van parkjes, bossen en botanische tuinen. Lekker rustig en veel lucht. Oh, en ook niet onbelangrijk: groene plekken zijn heel fijn om te fotograferen. Toen Dennis en ik een dagje in Den Haag waren, bezochten we ook Landgoed Clingendael: een groot groen gebied aan de rand van de stad.Hé, het wordt al een beetje lente! De bomen waren nogal kaal, maar hier en daar stonden al wel sneeuwklokjes. En trouwens, kale bomen zorgen ook voor mooie silhouetten. Sluitertijd een beetje langer en het lijkt wel alsof de takken getekend zijn in de lucht.Een wandeling door Landgoed Clingendael is heel goed te combineren met een dagje Den Haag. Je zou bijvoorbeeld naar het Meermanno Museum kunnen gaan om je daar te verbazen over de miniatuurbibliotheek. Maar ook het Fotomuseum en café Lola zijn erg leuk. Als je op deze namen klikt, kom je bij de artikelen die ik eerder schreef.

Oké, hoe kom je er? Het is bijna evenlang met het ov (20-25 min.) als lopend (30 min.). Je kan zowel bus 18 en 90 (halte Laan van Clingendael) als bus 22 (halte Stalperstraat) nemen.

8 reacties:

 1. Ik vind de foto's zo mooi! Die eerste is ook echt heel lief! Je blog is gewoon super leuk! (veel uitroeptekens haha)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oohh, wat lief, dankjewel voor je enthousiasme! Ik vind jouw blog ook onwijs leuk, vooral je fotografie- en kunstartikelen :)

   Verwijderen
 2. Wat een prachtig plekje zeg. Ik kom heel vaak in Den Haag, maar hier ben ik nooit geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou er zeker eens heen gaan als je volgende keer in Den Haag bent. Het is inderdaad prachtig!

   Verwijderen
 3. Tof! Zeker fijn om soms even de stad te verlaten. Dit plekje ken ik nog helemaal niet. (Ken Den Haag sowieso niet goed, maar daar moet eens verandering in komen.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha tijd voor verandering inderdaad! Het is echt een lekker rustige plek om een dagje in de stad mee af te sluiten :)

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!