2-in-1: De Koffiesalon + HAYIk hou van plekken zoals deze: koffie én leuke spulletjes. Op Spuistraat 281 is zowel De Koffiesalon als HAY te vinden. Bij de eerste kan je de lekkerste chocolademelk van Amsterdam-Centrum drinken (ja, écht!), bij de tweede kan je mooie woonaccessoires kopen. Het enige probleem met deze plek: het bevindt op 100 meter loopafstand van de universiteit. Raad eens waar ik veel vrije uurtjes besteed...


De beste chocolademelk, dat is nogal een bewering. Maar ik heb tot nu toch nog nergens anders zo lekker chocolademelk gedronken. Je krijg een glas opgeschuimde, warme melk en een zakje pure, Belgische chocolade (Fair Trade!). En dan zelf roeren. Yummy! Oh, en de slagroom smaakt als ijs. Need I say more?Vijf stappen verder in hetzelfde pand sta je bij HAY. Het enige dat de twee scheidt, zijn een paar stellingen vol leuke hebbedingetjes. Pennen, opschrijfboekjes, kledinghangers... Zelfs de puntenslijpers zijn hier tof! 'Kijk!' roept Lotteke, terwijl ik net 'Wow, zo leuk!' naar haar roep. We moeten wel een beetje om onszelf lachen: al-les pakken we op. De Koffiesalon en HAY zijn dus allebei te vinden op Spuistraat 281. Vanaf Amsterdam Centraal is dat met tram 1, 2 of 5 een paar minuten tot halte Spui en dan nog een twee minuutjes lopen.12 reacties:

 1. Ohhh, fijne dingen! Ik moet zeggen dat ik hier nog nooit van gehoord had, al kwam ik voor mijn stage dagelijks in Amsterdam. Oeps! Snel maar weer eens terug gaan :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps haha, snel maar een keertje weer in de trein naar Amsterdam stappen!

   Verwijderen
 2. Oh, deze plekjes zien er zo tof uit! Altijd als ik zulke blogs lees, baal ik dat ik zo ver van Amsterdam af woon... maar ach, misschien kan ik in de vakantie een bezoekje brengen aan de hoofdstad. HAY zal ik dan zeker niet overslaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staan genoeg hotspots op mijn blog om een hele dag in Amsterdam te blijven, dus je zou er inderdaad in de vakantie een dagje heen kunnen gaan! Maar ik heb ook wel over steden buiten Noord-Holland geschreven. Ik weet niet waar je ongeveer woont? Je zou even bij 'steden' in de topbar kunnen kijken!

   Verwijderen
 3. Ja zo'n leuke plek is het! Te veel mooie spullen hebben ze haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha klopt! We stonden echt met bijna alles in onze handen. Het is echt een leuke winkel :)

   Verwijderen
 4. Net je blog ontdekt en wat is 'ie leuk!! De koffiesalon kende ik nog niet, maar ik zal hem zeker niet overslaan als ik er nu een keer langskom. Hay misschien wel, want aan de plaatjes te zien hebben ze echt alleen maar leuke dingen! Bang dat ik de hele winkel leegkoop haha...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief, dankjewel! Hahaha niet overslaan hoor, gewoon je portmonnee goed in je tas houden ;)

   Verwijderen
 5. Een weekendje Amsterdam staat nog op mijn to-do lijstje. En de koffiesalon wil ik nu zeker eens bezoeken na het lezen over die lekkere chocomelk. Hmm :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou zeggen: doen! Er zijn zoveel leuke plekjes in Amsterdam. Als je nog op zoek bent naar tipjes, kan je altijd in mijn archief kijken of me een berichtje sturen. En zet De Koffiesalon + HAY zeker op je lijstje!

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!