5 x treinapp

Ik berekende dat ik in januari zo'n vijftig (!) uur in het openbaar vervoerd heb doorgebracht. Ehm wat? Wat heb ik al die tijd gedaan? Een boek gelezen, blogs geschreven en stiekem interessante gesprekken afgeluisterd. Maar ook...vijf apps gebruikt. En dan heb ik het niet natuurlijk niet over 9292, maar over léuke apps, waarmee je je wel een halfuurtje kan vermaken of nuttig bezig kan zijn. Aanschouw hier: mijn ontdekkingen van de maand januari!

1. Podcasts luisteren


Dit is echt dé ontdekking van mijn maand vrij: podcasts luisteren. Ze zijn er over eindeloos verschillende onderwerpen en variëren qua lengte van vijf minuten tot meer dan een uur. Perfect voor treinritjes dus. Mijn favoriete zijn The Blogging Entrepreneur (alle ins en outs over bloggen), Viva Las Vegan (over een vegan lifestyle), Hastagged (fotografen op Instagram) en Magic Lessons (over creativiteit). Ik luister ze met de app Podcast Addict, maar het kan bijvoorbeeld ook via iTunes. Overigens begin ik aardig aan het einde van mijn collectie afleveringen te komen, dus tips zijn welkom!

2. Taal leren met Duolingo


Heb je altijd al een Russisch willen leren, maar geen tijd voor een 'echte' cursus? Of Frans? Of Turks? Of, zoals in mijn geval, Spaans? Dan is Duolingo echt dé perfecte app. De oefeningen zijn simpel en kort. Ze bestaan uit zinnen vertalen en uitspreken, maar ook multiple choice vragen. Je stelt jezelf een doel voor elke dag, wordt daaraan herinnert en spaart punten, waarmee je weer nieuwe opdrachten kan 'kopen'.

Wie weet wat katten in het Spaans is? :)

5. Hotspots zoeken met Tripadvisor
Dit is er eentje die natuurlijk vooral gebruik als ik een dagje wegga en ik de trein nog het een en ander op wil zoeken. Ik ben erg fan van de optie om in de buurt van een locatie te zoeken. Je bent bijvoorbeeld van plan naar de Markthal in Rotterdam te gaan en wil eerst in de buurt koffie drinken. Je kijkt dan bij 'restaurants in de buurt' en sorteert op 'koffie en thee'. Deze optie is eigenlijk altijd handig, ook als je na school ergens heen wil, maar niet te ver wil lopen.

4. Instagram


Oké, dit is niet echt een ontdekking, maar wel fijn. Bijna altijd als ik sta te wachten (en dat gebeurt nog wel eens als je met het ov reist), scroll ik even door Instagram. Of ik upload een foto van mijn reisje. Of ik ontdek via Instagram een nieuwe blog. Overigens kan je mijn account hier vinden.

5. HelloTalk


En alweer de laatste: HelloTalk. Lekker kletsen terwijl je een nieuwe taal leert? Je maakt eerst een profiel waarop je je moedertaal en de taal die je leert, invult. Ik koos natuurlijk weer Spaans en en werd gekoppeld aan Spaanse moedertaalsprekers. Dan is het een kwestie van praten, praten, praten. Zowel tekst- als spraakberichtjes zijn mogelijk. Er zit een handige woordenboekfunctie in en een optie om zinnen te verbeteren van de ander. Zo kun je dus niet alleen een taal leren, maar ook een ander helpen met Nederlands.

6 reacties:

 1. Leuk om te lezen wat voor apps je gebruikt! Ik gebruik Memrise in plaats van Duolingo, daar kun je ook van alles mee leren (van talen tot auto-onderdelen haha) :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Memrise ken ik nog niet, maar het klinkt goed. Ik ga 'm zeker eens proberen! Bedankt voor de tip :)

   Verwijderen
 2. Oh, podcasts zijn inderdaad zo fijn in de trein. Ik luister de afgelopen tijd naar 'Serial' een waargebeurd verhaal dat verteld wordt in de vorm van podcasts. Onwijs interessant en een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee, dat is echt heel iets anders dan ik meestal luister, maar het lijkt me wel wat. Ik ga 'm straks eens opzoeken. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 3. Ah ik heb toen een tijdje gezocht naar podcasts, maar kon ze nooit vinden. Kan ik via de app die jij schrijft, daar gewoon leuke podcasts terug vinden? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de app heet Podcast Addict en ik je hebt daar echt de keuze uit enorm veel podcasts. De paar die ik noem, kan je er sowieso vinden. Anders kan je ook in iTunes zoeken.

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!