3 x IJmuiden aan Zee


Het voelt alsof we gezandstraald worden. Zo hard waait het. We moeten bijna schreeuwen om elkaar te verstaan. Klinkt misschien niet als een geslaagde dag, maar het was zo fijn. Ik hou onwijs van het strand en vind het dan ook heerlijk om er een hele dag te zijn. In de zomer om lekker te zwemmen, in de winter om te lopen. Bij IJmuiden aan Zee heb je behalve een mooi, breed strand ook de duinen én een heerlijke plek om chocolademelk te drinken. Wat mij betreft de drie ingrediënten voor een fijne winterdag op het strand!


1. Wegwaaien op het strand

Ik vind het strand van IJmuiden eigenlijk altijd al fotogeniek, maar al helemaal als het zo waait. Het zand vormde een soort wolken die snel over de grond waaide. Echt heel gaaf! En zie je Zandvoort in de verte? 

Even in het kort hoe ik deze foto maakte. Ik lag op de grond, Dennis probeerde te voorkomen dat het zand in mijn oren en ogen zou komen, sluitertijd een beetje langer en KLIK! Stukken minder romantisch dan het eindresultaat haha. Maar het is prachtig, vind je niet?

2. Springen in de duinen

Toen ik klein was, rende en rolde ik altijd met mijn broertje door de duinen. En nu... eigenlijk ook! Bij IJmuiden aan Zee heb je geweldige duinen om vanaf te springen, verstoppertje te spelen of even uit de wind een broodje te eten.

3. Chocolademelk bij Beach Inn

Geen winterdag op het strand zonder chocolademelk. Bij Beach Inn is het altijd gezellig druk. In de zomer plof ik er regelmatig neer op een van de zitzakken buiten. In de winter kruip ik liever binnen op een bank, waar de open haard voor heerlijke warmte zorgt. We probeerden deze keer de Libanese pitabroodjes en die kan ik je zeker aanraden!


Vanuit Amsterdam kan je heel makkelijk met bus 82 bij IJmuiden aan Zee komen. De bus stop praktisch óp het strand. Vanaf Haarlem moet je daarvoor eerst naar Plein 1945 (met bus 3 of 73) of naar Dennekoplaan (met bus 75). Beach Inn is het makkelijkst te lopen vanaf daar. Hier kan je zien hoe.

4 reacties:

 1. Leuk verteld! En gave foto's :) Ik ben ook wel vaker in ijmuiden aan zee geweest, is heerlijk. Egmond en castricum aan zee zijn ook aan te raden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van zo'n reactie word ik echt blij, dankjewel! Bedankt voor de tips. Ik ben er allebei nog nooit geweest, maar ga dat zeker een keer doen nu :)

   Verwijderen
 2. HA-HA-HA. Toen je klein was rolde je altijd met je broertje door de duinen. Ik kan me bepaalde momenten herinneren zo een 4 jaar geleden.. :) Leuk stukje Jan

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!