Fotograferen in de Markthal

Een beetje zenuwachtig zit ik in de trein naar Rotterdam Blaak. Zal ik gewoon de eerste trein weer terugnemen? Ik doe nog een beetje roze lipstick op, stap uit de trein en zie Claudia staan. Op het moment dat we elkaar een knuffel geven en ons voorstellen, zijn de zenuwen weg. Dit wordt een onwijs leuke middag!Claudia en haar vriend Pieter namen me mee naar hun favoriete lunchplekje: Giuliano. Met een kaart vol heerlijke broodjes, was het onmogelijk verkeerd te kiezen. Ik ging voor het broodje met gorgonzola, gegrilde groenten en gekonfijte rode ui. Need I say more? Na een onwijs lekkere én gezellige lunch, liepen we naar de Markthal.

We kozen een mooi plekje en installeerden onze tassen en jassen. Daar stonden we dan: gewapend met twee camera’s. Altijd leuk om alle voorbijgangers nieuwsgierig te zien kijken… Ik vond het onwijs leuk om Claudia te fotograferen in de Markthal.De Markthal is namelijk echt een geweldige plek om te fotograferen. Door de megagrote ramen, valt er veel natuurlijk licht naar binnen. De lichtjes van de kraampjes zorgen voor een prachtige bokeh (!) op de achtergrond. Meestal maak ik alleen maar portretten buiten, maar vind de Markthal met alle slenterende mensen en kraampjes een mooie achtergrond.


Een deel van foto's is gemaakt door Claudia en Pieter, een deel door mij. Ik ben heel erg blij dat ik níet de eerste de beste trein weer terug heb genomen en hun heb leren kennen. Neem zeker eens een kijkje op Claudia’s blog, want ze heeft net een heel fijn fotografieartikel gepost!


De Markthal is niet te missen als je op Rotterdam Blaak staat. Het fijne lunchplekje is Guliano, dat te vinden is op Meent 31A Dat is is vanaf Rotterdam Blaak nog tien minuten lopen. 

8 reacties:

 1. Wat een mooie foto's! De markthal ziet er ook echt super vet uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief van je, dankjewel! Het is ook echt een heel gave locatie op te fotograferen (en te eten haha).

   Verwijderen
 2. Wat grappig dat ik op jouw blog ben beland! Ik zag Claudia's blogpost op Facebook en ik dacht ineens: hé, dat gezicht ken ik! Geen idee of je je mij nog herinnert, maar ik heb afgelopen mei geloof een dag met jou meegelopen bij Taal & communicatie. Weet nog dat je toen zei dat je niet meer blogde, haha. Leuk dat je weer bent begonnen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neeejoh haha, wat grappig dit! Ik ben inderdaad weer begonnen, maar met een heel ander concept :) Wat leuk dat ik jouw blog nu ook eens zie!

   Verwijderen
 3. Mooi, mooi, mooi! Sowieso lijkt het me echt een fijne plek zeg, de Markthal. Ben er nog nooit geweest. Fijn, zo'n dagje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! De Markthal is echt leuk om lekker te struinen en allemaal dingen te proeven. Oh, én dus om te fotograferen :) Zou er zeker eens heengaan!

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!