Amsterdam-Oost: Tropenmuseum + Spargo

"Hé, mensen in hun blootje"
"Ja, laten we daar kijken, dat vindt mama ook wel leuk"

Dit gesprek is misschien iets minder gek als je weet dat het een moeder en een klein jongetje waren. Bij een tentoonstelling over seksuele diversiteit in China. Op het eerste gezicht misschien niet iets waarvoor je op een vrije dag je bed uit zou komen, maar het was het zeker waard. Zeker als je er een fijne lunch achteraan plakt. Mijn eerste reisje ging naar Amsterdam-Oost. Laten we het een inkom-avontuur noemen, want ja, Amsterdam ligt toch praktisch om de hoek. In Oost staat het Tropenmuseum en de beste manier om daar te komen is tram 9. Vergeet de snelle bus, want als je vrij bent, heb je toch geen haast. En tram 9 rijdt dwars door het centrum langs de Dam, het Rembrandtplein en de Amstel. 


Binnen 20 minuten was ik bij het Tropenmuseum, waar ik samen met Lotteke de tentoonstelling Secret Love bezocht. De expositie bestaat uit het werk van tien Chinese kunstenaars die het taboe op seksuele diversiteit willen doorbreken. Dit is minder makkelijk dan het lijkt, want in China is seksuele vrijheid nog helemaal niet zo normaal. Behalve interessant is Secret Love ook gewoon leuk. Er zijn verschillende soorten kunstvormen gebruikt, zoals fotografie, waterverf en knipselkunst. Achtergrondinformatie en diepere betekenissen zijn te vinden op kleine rode bordjes, die je ook makkelijk kan negeren als je alleen wil kijken naar de mooie en soms grappige kunstwerken.


Kortom, het is vrij lastig verveeld weg te lopen van de tentoonstelling. Mocht je nog iets anders willen zien, is er op dit moment een tentoonstelling over de Sixties in het Tropenmuseum. Mocht je het wel weer genoeg vinden, ga je net als wij lekker lunchen bij Spargo, een caféetje schuin tegenover het museum. Ze hebben er heel erg lekkere chocolademelk (lees: enorm glas met veel slagroom én een koekje erin), en als je honger hebt, zou ik zeker een van hun tosti's proberen!


4 reacties:

 1. Leuk idee voor je blog! Origineel concept, succes en veel plezier met bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik ben echt fan van A'dam Oost (Dappermarkt!), maar eerlijk gezegd is de laatste keer dat ik in het Tropenmuseum was ook alweer tien jaar geleden. Leuk idee om te doen, inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe beter ik Oost begin te kennen, hoe leuker ik het daar vind! Ik zou zeker binnenkort weer eens naar het Tropenmuseum gaan :)

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!