4 hotspots rondom de Dam

Van Amsterdam Centraal naar de Dam is 800 meter met de tram. Dat kan je toch ook lopen? Neejoh, je hebt nu eenmaal studenten-ov. Eenmaal daar is de vraag: wat ga je doen? Een van deze vier hotspots bezoeken natuurlijk. Of gewoon allemaal. Want de maximale afstand tussen deze vier is ongeveer 50 meter. Dat kan je zelfs kruipen. 

  1. Koffie Cultuur CentrumEen heel relaxed café op de Nieuwezijds Voorburgwal. Naast heerlijke koffie, maken ze er absoluut de lekkerste browniecake van het centrum. Met kokos! Als je een plekje aan het raam bemachtigt, heb je ook nog eens uitzicht op de voorbijrijdende trams en -lopende mensen.

Koffie Cultuur Centrum, Nieuwezijds Voorburgwal 133

2. Nieuwe Kerk: Rome
In de vierde eeuw na Christus veranderde Rome van een multireligieuze hoofdstad in een pauselijk centrum. Keizer Constantijn had hier een grote rol in. Een kolossale marmeren kopie van zijn hoofd is nu te zien in de Nieuwe Kerk, samen met andere zeldzame kunstschatten. Een prachtige tentoonstelling over de caput mundi die voor zowel Romeliefhebbers, als geschiedenisfanaten en kunstfans interessant is. 


3. De Drie GraefjesDeze lunchroom zit een beetje verstopt, maar het is het zoeken zeker waard. Neem ook vooral de krappe wenteltrap omhoog voor een tafeltje boven, want daar is het net iets ruimer en heb je een leuk uitzicht. Mijn favoriet hier is de carrot cake. Maar ook de brownie is heerlijk. En de blueberry muffin ook. Eigenlijk kan je hier niet verkeerd kiezen.

De Drie Graefjes, Eggertstraat 1 

4. Paleis op de DamJe hebt het paleis waarschijnlijk gezien op de trouwdag van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Of misschien bij de inhuldiging van de koning. Of je bent er al honderd keer langsgelopen op weg naar college. Maar ben je er wel eens binnen geweest? Minstens zo indrukwekkend als van buiten!

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!