3x wintergevoel in Haarlem

Toen er afgelopen weekend een piepklein beetje sneeuw lag, sprintte ik naar buiten. Helaas is dat nu allemaal weer weg. Toch drink ik liters warme warme chocolademelk onder een dekentje, want stiekem hou ik heel er van de winter. Maar écht koud, dat is het nog niet. Om toch een beetje het wintergevoel te krijgen, zet ik drie ijskoude hotspots in Haarlem op een rijtje.

1. Echte Winters @ TeylersmuseumWaren de winters 200 jaar geleden écht veel kouder dan die van nu? Als je de tentoonstelling Echte Winters ziet, zou je het haast wel denken. De tentoonstelling is een verzameling van 19e- eeuwse schidlerijen vol winterse taferelen. Schaatsers, koek en zopies en slees: het is er allemaal te zien. Maar ook de minder fijne kant van de winter wordt belicht. De tentoonstelling Echte Winters is nog tot 6 maart te zien.

Met bus 73 ben je binnen een kwartier bij het Teylers Museum (Spaarne 16). Uitstappen bij halte Turfmarkt.

2. Schaatsen @ IJsbaanZolang er geen natuurijs is, ben ik op de ijsbaan in Haarlem te vinden. Het is er meestal gezellig druk en de chocolademelk is er zó lekker! Tipje: Als je nu naar het Teylersmuseum gaat, krijg je een kortingskaartje van 20% voor de ijsbaan.

IJsbaan Haarlem, IJsbaanlaan 2. Vanaf station Haarlem rijdt bus 2 naar het Stuyvesantplein, dan is het nog 5 minuten lopen. Vanaf station Bloemendaal is het nog ongeveer tien minuten lopen.

3. Frozen yoghurt @ Yoghurt Barn


Te koud voor een ijsje? Wat mij betreft nooit! En al helemaal niet voor de frozen yoghurt bij de Yoghurt Barn. Mijn favoriet combinatie is brownie, frambozen en walnoten. Toch iets te koud? Ga dan voor de gewone yoghurt. Net zo lekker, maar iets minder koud. 

De Yoghurt Barn is te vinden op Kruisstraat 15. Vanaf station Haarlem is dat nog vijf minuten lopen.
Foto van hun website

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!