3 x Den Haag

Den Haag heeft mijn favoriete openbaar vervoer: oude trams. Om er even goed gebruik van te maken, ging ik met Laura kriskras door de stad. We ontdekten drie hotspots, waar je zeker langs moet gaan als in Den Haag bent. Mijn volgende tripje naar deze stad staat alweer gepland, want ik ben nog er nog lang niet uitgekeken!

1. Lola Bikes & CoffeeLola Bikes & Coffee is zo'n plek waar je eerst gewoon vijf minuten om je heen zit te kijken voordat je koffie bestelt. Het café hangt namelijk vol met fietsen. Je kan er dan ook fietsen huren, kopen of laten repareren. Toen ik zag dat hun koffiebonen uit Kampala (Oeganda) komen, waar ik in 2013 op projectreis was, was ik helemaal verkocht. Een mooi interieur, lekkere koffie en een goede vibe: wat wil je nog meer?


Tipje: Ik vond de koffie vrij sterk van smaak, dus bestel misschien een single shot, als je van milde koffie houdt.

Lola Bikes & Coffee, Noordeinde 91 (koffie rond  3,40)
Vanaf Den Haag CS 10 minuten met tram 6 tot halte Spui


2. FotomuseumDen Haag heeft een paar onwijs mooie musea, waarvan het Fotomuseum mijn favoriet is. Tot en met 28 februari is in de lounge van het museum de tentoonstelling Hungry Planet te zien. Op uitnodiging van het Voedingscentrum hebben fotograaf Peter Menzel en journaliste Faith D'Aluiso drie Nederlandse gezinnen met hun voedselconsumptie van een week vastgelegd. Eerder maakten zij het boek Hungry Planet: What the world eats met hetzelfde concept, maar dan over de hele wereld.

Tsjaad: een gezin geeft $1,23 uit per week aan eten, Engeland: $253,15Fotomuseum Den Haag, Stadhouderslaan 43
20 minuten met tram 17 of kwartier met bus 24 tot halte Gemeentemuseum/Museon

3. BinnenhofHet is altijd leuk om even over het Binnenhof te lopen en te kijken of je nog politici ziet. Nu is dat extra leuk, want dit jaar bestaan de Eerste en Tweede Kamer 200 jaar. Op en rondom het Binnenhof staan een aantal paaltjes met kleine reliëffen en ee QR-code erop. Als je een QR-code scant, krijg je informatie iets dat te maken heeft met de politieke geschiedenis.

Tipje: Mocht je vergeten van tevoren de app te downloaden, is op 100 meter lopen een McDonalds met gratis wifi.

Buitententoonstelling, Binnenhof
6 minuten met tram 2 tot tramhalte Spui

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!